Hoe het begon

Het is allemaal begonnen toen ik mijn huidige hond, Kimera, kreeg. Een mooie witte herder. Toen mijn vorige hond, Quinn, zichtbaar achteruit ging; amper meer kon lopen en stond te wankelen op zijn poten tijdens het eten en snuffelen; besloot ik om te kijken naar een andere hond. Ik had Quinn uit het asiel gehaald en besloot ook nu weer “een tweedehands” hond aan te schaffen. Een stukje verder in de straat waar ik woonde leefde een witte herder. Een geweldige hond om te zien, het leek wel een witte wolf. Ik kwam in gesprek met de eigenares en van haar kreeg ik informatie over de rasvereniging. De rasvereniging had ook een afdeling voor herplaatsers. Ik nam contact op en vertelde dat ik plaats had voor een herplaatser. Niet lang daarna kwam Kimera in mijn leven. En met Kimera de nodige problemen. Hij trok verschrikkelijk aan de lijn, luisterde amper en viel regelmatig uit naar andere honden. Ik besloot voor het eerst van mijn leven cursussen te gaan volgen.

Pas halverwege de cursus kwam ik erachter dat het International Dog Trainers School was en niet Dog Training School. En klein, maar wezenlijk verschil! Ik leerde voor hondentrainster! Ik leerde niet alleen van de opleiding. Het meeste leerde ik van Kimera en andere honden. Onder andere door te observeren. Pas in 2009, na voor de zoveelste keer ontslagen te zijn, besloot ik het erop te wagen en mijn training in praktijk te gaan brengen. Ik wilde een hondenschool beginnen.
Certificate IDTS
Na de nodige cursussen en hondenscholen maakte ik kennis met de kalmerende signalen van Turid Rugaas. Dat wierp zijn vruchten af! En voor ik het besefte schreef ik me in 2006 in voor de IDTS bij Sheila Harper. Kimera is mijn grootste en beste leraar. Hij zorgde ervoor dat mijn jeugddroom werkelijkheid werd en zette me op het juiste spoor door zijn enthousiasme voor het speuren. Cesar Millan zegt altijd dat je niet de hond krijgt die je wilt maar die je nodig hebt. Nou geloof me DAT IS ABSOLUUT WAAR! Kimera is er inmiddels 12. Het is geen therapiehond voor de hondenschool, hoewel hij helpt me met andere honden te wennen aan paarden en wel een voorbeeld is bij het speuren en voor Healing Touch. Daarom heeft hij zijn eigen blog op deze website en zijn levensverhaal staat op de volgende pagina van de Algemene Info. Niet alleen heeft hij zich ontwikkeld tot een lieve, rustige, gehoorzame hond, hij kan ook nog eens geweldig vertellen! Toegegeven, hij vind sommige honden nog steeds echt niet leuk, en ja hij ligt ook graag op de bank en op het bed, maar hij komt naar me toe als ik hem roep. Niet OMDAT ik hem roep, maar omdat hij graag bij me is!!! Ik begon met het maken van een website. Dat was het eenvoudige gedeelte. Na veel zoeken en vragen kwam ik bij een organisatie terecht waarbij ik me kon aansluiten om zo met behoud van uitkering te kunnen starten.

In 2010 maakte ik kennis met Healing Touch for Animals® en voltooide ik level 1 en 2. In 2011 heb ik level3 voltooid. In de jaren tussen 2006 en nu heb ik diverse seminars, cursussen en workshops gevolgd van Turid Rugaas, Anne Lill Kvam, Healing voor mensen en Ttouch.

Certificate Hat 1Certificate HAT 2Certificate Hat 3