Algemene informatie

Faith Of The Heart bestaat uit: Een speurschool, waar de hond leert speuren, Een hondenschool voor gehoorzaamheidstraining, puppytraining en eventuele heropvoeding/gedragsbegeleiding, En Healing voor dieren, HTA® (=Healing Touch for Animals®).

Faith Of The Heart is begonnen met de hondenschool en de speurschool maar heeft dat vorig jaar uitgebreid met Healing Touch for Animals®. Om zo onder andere de honden een nog betere begeleiding te kunnen geven. Menig gedragsprobleem bij honden wordt ook veroorzaakt door lichamelijke en/of geestelijke problemen en kan zo volledig aangepakt worden. Trauma’s kunnen beter verwerkt worden door middel van healing en training. De healing helpt de training en de training helpt de healing. Een andere reden waarom Healing is toegevoegd is om zo nog meer dieren te kunnen helpen. Dus niet alleen honden, maar ook paarden, katten, ezels, vogels, geiten, schapen, konijnen en andere (huis)dieren. Zo is Faith Of The Heart dus een echte Praktijk voor Dieren-Welzijn geworden.

Voor zowel de trainigen met honden als de behandelingen met HTA® komt Faith Of The Heart bij u thuis, of in het geval van buitendieren, aan de stal of wei. De trainingen van de hondenschool en de behandelingen van HTA® duren ca. 1 uur. De trainingen van de speurschool duren meestal 1 tot 1,5 uur. Vooraf aan een training kom ik bij u thuis voor een kennismakingsgesprek. Om eerst een duidelijk beeld te krijgen van uw wensen en om uw hond te kunnen observeren.

Voor de speurschool bestaat ook de mogelijkheid om met meerdere personen en honden te speuren. Dit in overleg met andere cursisten. Er worden door de speurschool ook speurmiddagen georganiseert. Zo kan iedereen geholpen worden als er voor een training meerdere personen nodig zijn, zoals bij het zoeken naar mensen of voor het verstoppen van voorwerpen. De speurschool maakt gebruik van de trainingsmethode van Anne Lill Kvam (NO).

In de hondenschool maken wij gebruik van de trainingsmethode van Turid Rugaas (NO) en Sheila Harper (UK), gebaseerd op de kalmerende signalen van honden. Door deze signalen te leren (her)kennen en gebruiken gaan we communiceren met honden. Bij deze methode is gedrag belangrijker dan gehoorzaamheid. Door de hond het juiste gedrag middels spel en plezier te leren, leren we onze hond in feite spelenderwijs gehoorzamen. Een en ander zal tijdens de lessen verteld worden.

Omdat HTA® een complementaire behandelswijze is, is het noodzakelijk eerst een dierenarts of veearts te raadplegen. HTA® is GEEN geneeswijze! Voor een HTA® behandeling als ontspanningsbehandeling of voor het algemeen welzijn van het dier is een dierenarts onderzoek niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Er zal dus ALTIJD gevraagd worden of een dieren/veearts is geraadpleegd. Faith Of The Heart is geregistreerd bij Healing Touch for Animals ® en werkt volgens deze organisatie opgestelde Ethische Code.

De kosten van een training en/of behandeling is afhankelijk van de afstand. Dit betekend dat u geen extra reiskosten hoeft te betalen als u wat verder weg woont. Het bedrag is inclusief reiskosten.

Er bestaat ook de mogelijkheid om workshops te volgen. Dit met name voor mensen die verder weg wonen en niet op wekelijkse basis bij Faith Of The Heart kunnen trainen. De workshop kan zelfs uit meerdere dagen bestaan indien nodig. Er zijn momenteel workshops voor: speuren (halve dag of, 1 of 2 daagse workshop) en wandelen zonder trekken (workshop van ca. 4 uur). Speciaal voor cursisten die verder weg wonen bestaat er de mogelijkheid tot overnachtingen. Er zijn campings in de buurt en in het parc zijn diverse huisjes te huur. Voor meer info hierover: klik op de links in het bovenstaande menu.